Frissitő fürdő

Egy hosszú, meleg fürdő a kényeztetés csúcsa. Nemcsak tökéletesen pihentet, de megszabadítja testedet a méreganyagoktól is miközben fel is frissít. Fontos, hogy a nap azon időszakát válaszd, amikor tökéletesen ki tudsz kapcsolni és senki nem zavar közben.

  1. Ereszd tele a kádat melegvízzel. A legoptimálisabb hőmérseklet 36-37 °C, ami éppen megegyezik a test hőmérsékletével. Így az se nem hűti, se nem melegíti azt, ezáltal nem kell energiát fordítania erre sem.
  2. A vízbe tegyél fürdőgolyót vagy fűrdősót, ha nagyon száraz a bőröd, akkor fürdőolajat. A fürdőgolyók egy része csak melegvízben kezd el "működni", hidegvízbe téve nem csinál semmit, nem kezd el pezsegni. Ha nem szereted a fürdőgolyóból kioldódó növényi darabkákat, akkor tedd egy tüllzacskóba, aminek szorosan kösd be a száját.
  3. Gyújts meg néhány gyetyát, ha van akkor lehetőleg illatgyertyát válassz, vagy füstölőt. Vigyázz, nagy igyekezetedben meg ne gyújts valamit, fokozottan ügyelj a tűzbiztonságra! Kapcsold le a villanyt, hogy kellemes félhomály legyen és mégjobban ellazulhass!
  4. Fogd össze a hajad, hogy ne legyen vizes. Az arcodra tehetsz egy frissítő pakolást.
  5. Feküdj be a fürdővízbe, hogy az a nyakadig érjen, de a kezeidet tartsd a víz felett, hogy a körmeid ne ázzanak szét.
  6. Kb. 10 perc múlva mosd le az arcpakolást. Ha egy kis hidegvízzel megpaskolod az arcod, így teljes lesz a felfrissülés.
  7. Tisztálkodáshoz használj természetes szappant. Nem kell félni, mamár nagyon sok olyat lehet kapni, ami egyáltalán nem szárítja a bőröd, sőt hidratálja azt. Alaposan szappanozd be a lábad és a testhajlataidat.
  8. Szappanozás után bő vízzel zuhanyozz le, moss le minden piszkot. Ilyenkor a bőröd felszínén lévő elhalt hámsejtektől is megszabadulsz.
  9. Fürdés után alaposan törölközz meg. Ne félj jól megdörzsölni a bőröd, ezzel csak felfrissül az.
  10. Ha testápolót használsz, várj legalább 10 percet mielőtt felöltözöl, hogy a krém jól beszívódhasson a bőrödbe. A testápolókkal azonban vigyázz! Sokszor az ellenkező hatást éred el vele. A tested tudja, mennyi zsír kell a bőrödnek, ha "megbolondítod" mindenféle külső szerekkel, akkor lehet, hogy leállítod a működését és méginkább száraz lesz a bőröd.

Egy fárasztó nap után, ugye most már sokkal jobban érzed magad?

Vélemények