Kiemelkedők

A tehetség gondozása

„A tehetség csak egy adottság. Ha hiányzik mellőle a lelkesedés, akkor önmagában keveset ér". (H.W.M)

Világunkban – szerencsére – számos kiváló, nagyérdemű, elismerendő ember létezett és létezik. Olyan személyek, akik valamiben igazán megtalálták önmagukat, s eközben maradandó értékeket hagytak másoknak. Természetesen minden ember egyedi és megismételhetetlen, de vannak, akik közülük is kiemelkedve mutatnak mintát, vagy adnak életre szóló élményeket a megnyilvánulásukkal. Ez a lehetőség a leszületéskor mindenkinek adott. Mindannyiunkban van egy különleges esszencia, amit megtalálva és működtetve csodálatos élményeket szerezhetünk magunknak és másoknak. Fontos azonban, hogy ehhez hinni tudjunk önmagunkban és merjünk tenni az elképzeléseink megvalósításáért.

Kiemelkedők

Ahhoz, hogy valaki igazán sikeres legyen, elengedhetetlen egyfajta tehetség. Ez egy olyan adomány, ami megélve az áramlat érzését adja, miközben elvarázsol és inspirál másokat. Ahhoz azonban, hogy ki lehessen benne teljesedni, erősíteni, ápolni, gondozni kell. Tehetségünk, mint LélekMAGunk, mindig bennünk van, de ha nem fejlesztjük tovább, csak egy kielégítetlen, belső késztetés marad. Ahogyan egy növény magját is elültetjük, fényre tesszük, locsoljuk, ápoljuk, majd élvezzük azt a csodát, amiben ennek hatására minket részesít.

A tehetség a legtöbb embernél már gyermekkorban megmutatkozik valamilyen formában. Ennek okán óriási felelősség van minden szülőben, hiszen ezt észre kell venni, vissza kell jelezni, és ha szükséges, meg kell erősíteni. A tehetség kibontakoztatásához azonban szükséges a lelkesedés is. Amikor örömmel végezzük a tevékenységet és ösztönös vágy hajt minket az ismétlésre. Ez a lelkesedés átsegít a kudarcokon, felállít, ha hibázunk és hozzájárul önmagunk megfejtéséhez.

Mindannyian kiemelkedők, csodálatra méltók és lenyűgözők vagyunk. Csak meg kell találnunk, mi a küldetésünk, miben jelentkezik a tehetségünk, hogy mi az, amiben igazán el tudunk merülni. Érdemes keresni, mert kincseket lehet találni!

Vélemények